Perlesmykker - den tidløse klassiker

Perlesmykker - den tidløse klassiker

I gamle dage var perler fine og forbeholdt det bedre borgerskab. Det var ikke noget som almindelige mennesker kunne komme i nærheden af økonomisk, og af den grund blev perler hurtigt set som en materialistisk ting som kun velstillede og velhavende havde råd til. Måske er det derfor, at der er noget særligt over perler. Det touch, som perler sætter på et outfit, er glamourøst og eksklusivt.

Coco Chanel: Dronningen af perler

En del af det kan tilskrives Coco Chanel som var kendt for minimalistisk og high-end fashion. Hun brugte ofte perlesmykker som accessories, og er blandt andet kendt for hendes matchende armbånd som hun brugte til at erstatte skjortemanchetter.

Hun brugte perleremme til at justere hende talje, da det ændre formen og udtrykket på en kjole. I dag er perler ikke kun forbeholdt velhavende. Bevars, perle smykker er stadig forbundet med en vis eksklusivitet, og kan nemt findes med prispunkter på flere hundredtusindvis af kroner.

Men i dag findes perler i alle afskygninger, og prisklasser. Det er ikke længere kun velhavende mennesker, der bærer perler. Desuden er mænd også begyndt at pifte deres look op med perlesmykker. Perler er for alle, og kan bruges som accessory til den fine gallakjole, eller til at pifte den afslappede sweatshirt-look op. Perler er, og kan være, lige det du har brug for til at udtrykke dig selv.

Passer perler til arbejde?

JA! Også i den grad. Perlesmykker er oplagt at tage på på arbejde. Styles som Göteborg Perlehalskæde og Helsinki Perle halskæde passer perfekt til et look med blazer. Du får et kreativt men professionelt udtryk, som giver et feminint touch. Det passer selvsagt godt ind i et feminint arbejdsmiljø, men det kan også være et personligt statement i et maskulint arbejdsmiljø. Husk at style med Helsinki ørestikker og/eller perlearmbånd. Du kan finde dem her.

Er perler for fine til at bære derhjemme på en Lars-Lars dag?

Nej - naturligvis ikke. Faktisk er der ikke et tidspunkt, der ikke passer til at bære perler. Skal du tøffe rundt derhjemme eller mødes med en veninde til en kaffe, kan du altid vælge en plain t-shirt eller top. Perler fungerer til både hvide og sorte bluser, men går du med sort, så vil det have den perfekte kontrast til perlehalskæden - og min erfaring er, at det ser helt vildt skønt ud.

Men Maja, hvad med juleaften? Hvad vil du gøre der?

Jeg har selvfølgelig perler på juleaften, da perlesmykker kan bruges frit, som man har lyst til. Jeg ville helt klart iklæde mig en fin bluse med rullekrave, som ikke er for tyk samt en Bergen Perlehalskæde. Det er en perle halskæde som er fin og feminin, men samtidig rå og edgy med perler af forskellig størrelse. Psst. det bliver rigtig godt, hvis du også tilføjer perleøreringe.

Skal du til galla eller et fint arrangement?

Du kan selvfølgelig også bruge perler til fine arrangementer, ligesom man gjorde tidligere. Perler er en sand klassiker når det kommer til fine kjoler. Jeg ved det kan være SÅ svært at finde den helt rigtige kjole til den helt rigtige lejlighed. Det gode ved hvide perlesmykker er at de nærmest uden undtagelse passer til den kjole du finder - uanset størrelse, udtryk og farve.

Hop ind og find dit nye perlesmykke i dag

Det er altid en god idé at opbevare perlesmykker ordentligt. Tag eventuelt også et kig på vores smykkeskrin eller smykkebakker, som gør at de holder længere og bliver præsenteret på fineste vis.

 

Læs også…

December-favoritter under 300 kr.

JULEN NÆRMER SIG MED HASTIGE SKRIDT, OG DET GØR SÆSONEN MED GAVER DERMED OGSÅ. JEG...

Perlesmykker - den tidløse klassiker

I GAMLE DAGE VAR PERLER FINE OG FORBEHOLDT DET BEDRE BORGERSKAB. DET VAR IKKE NOGET...

Skal du bruge en mindeværdig gave i sidste øjeblik?

NUTIDENS MODERNE VERDEN BYDER PÅ TRAVLE HVERDAGE PAKKET MED ENDELØSE AFTALER OG ANSVAR. VI SKAL...