Forlæng livet på dine yndlings smykker!

Der er ikke noget som et nyt smykke og det kan være forvirrende at blive...

Smykkepleje

Hvordan passer jeg bedst på mine smykker?

Der er ikke noget som et nyt smykke og det kan være forvirrende at blive klog på hvordan man skal passe på det, så det holder så længe som muligt. 

Der er stor foreskel på hvad du skal gøre - det hele afhænger af hvad for et smykke du har og hvilke elementer det består.

Generelt kan man sige at der er en håndfuld gode råd som gælder for alle typer smykker og alle typer materiale.


Opbevar smykkerne rigtigt

Alle smykker har godt af at bliver opbevaret i et smykkeskrin eller i separate poser. Pådenne måde undgår du også at de filtre sig sammen og ridser hinanden. Hvis dine smykker ligger på natbordet, kommoden eller ethvert andet sted, hvor de får luft og sollys, har de meget lettere ved at få den ærgerlige brune farve, som du helst vil undgå.


Undgå at have dine smykker på når du…

... går i bad, vasker hænder, træner, gør rent, er på stranden og går i svømmehallen. Og ja, vi ved godt, at det er lidt besværligt at tage smykkerne af og på hele tiden, men ikke desto mindre er det altså det bedste for dine smykker, som faktisk ikke er særligt glade for vand og sved. 

Hvis du smører dig ind i creme, bruger makeup, parfume eller hårspray, så er det en rigtig god idé at gøre det inden, du tager dine smykker på. De vil takke dig for ikke at udsætte dem for alle de skadelige kemikalier.


Rens dine smykker efter en lang dag - ligesom du vil gøre med din hud

Når du har haft dine smukke smykker på hele dagen, kan det ikke undgås, at snavs og olie fra din hud har sat sig fast på dem. Derfor er det en god idé at bruge bare fem minutter på at rense smykkerne fri fra dagens snavs – ligesom du garanteret renser dit ansigt. Måske du kan gøre det til en fast aftenrutine? 

Du kan rense smykkerne med en blød, tør klud. Undgå altid at rense med kemikalier da dette misfarver smykket.


Ferskvandsperler

Konventionelle produkter til personlig pleje, såsom kosmetik, SPF indeholdelige cremer, hårspray og lignende produkter, indeholder alle sammen nogle kemikalier, der nemt kan beskadige perlesmykkerne. Derfor er det vigtigt at du først tager dine perleøreringe eller perlehalskæder på mindst 30 minutter efter at have brugt produkter til personlig pleje. Tag altid dine smykker af før sengetid. En tommelfingerregel kan være, at du skal tage dine fine perleøreringe eller dine perlehalskæder på som det sidste om morgenen og tage dem af som det første om aftenen.


Alle ferskvandsperler er unikke - kultiverede eller naturlige - og kan holde i mange år hvis man passer godt på dem.

Læs også…

December-favoritter under 300 kr.

JULEN NÆRMER SIG MED HASTIGE SKRIDT, OG DET GØR SÆSONEN MED GAVER DERMED OGSÅ. JEG...

Perlesmykker - den tidløse klassiker

I GAMLE DAGE VAR PERLER FINE OG FORBEHOLDT DET BEDRE BORGERSKAB. DET VAR IKKE NOGET...

Skal du bruge en mindeværdig gave i sidste øjeblik?

NUTIDENS MODERNE VERDEN BYDER PÅ TRAVLE HVERDAGE PAKKET MED ENDELØSE AFTALER OG ANSVAR. VI SKAL...