Endelig kan vi præsentere vores nyeste tiltag!

Kloden er under et massivt klimamæssigt pres og det kan være svært at granske...

Bæredygtige smykker

Kloden er under et massivt klimamæssigt pres og det kan være svært at granske sig et overblik over hvad man kan gøre eller hvor man skal starte som forbruger. Men selvom at udfordringerne melder sig på stribe, kan man jo ikke bare sætte sig ned og ignorere det. Vi må alle tage del i ansvaret hvis vi ønsker en lysere og mere grøn fremtid.


Hvor skal man starte?

Det er ikke nogen hemmelighed, at mennesker og vores stigende forbrug (læs: overforbrug) har direkte indflydelse på vores klode. Blandt de helt store syndere er det stigende plastforbrug, udledning af drivhusgasser og fældning af skove. Vores meningsløse overforbrug af produkter, som indeholder plastik, ender i verdenshavene og bliver over tid nedbrudt til mikroplastik som er til fare for - og nogle gange direkte dræber - de vigtige marine økosystemer som vores klode er så afhængig af. Det tager mange tusinde år for naturen at nedbryde de - oftest - unødvendige plastik artikler som så hovedløst bliver smidt i naturen i stedet for at blive genanvendt.


Udledningen af drivhusgasser skaber et kunstigt varmere klima som medvirker ultimativt til at isen på polerne smelter og vandstandene stiger. Sidst men ikke mindst er der fældningen af skove og regnskove, mange steder på jorden. Man siger at skovene er klodens “lunger”, da de spiller en central rolle i at sikre der er ilt på vores planet. Desuden huser de dyr og insekter som indgår i uerstattelige økosystemer og fødekæder.


Hvorfor er skov og planter så vigtige for vores planet?

Træer og planter optager CO2 - også kaldet kuldioxid - og udleder ilt (O2). Regnskovene bliver kaldt verdens lunger, fordi de er med til at omsætte utrolig meget CO2. Den langt mest billige, effektive og miljørigtige måde at komme af med noget af al den overskydende CO2, der er i vores atmosfære, og forårsager klimaforandringer, vil være at undgå at fælde flere træer, og i stedet plante nogle flere. De er fra naturens side designede til at optage CO2 på den hurtigste og mest effektive måde, da de er afhængig af denne luftart for at leve. Derfor giver det god mening, at det er træerne og planterne, der er de bedste til at omdanne CO2. Vi skal med andre ord passe på de naturlige skove og regnskove.


Bæredygtig emballage

Som det nyeste tiltag hos ARHMS er vi stolte af at kunne præsentere at vi er gået over til udelukkende at anvende emballage fra FSC® mærket skove. FSC® mærket er din garanti for, at det anvendte materiale stammer fra en FSC® skov, hvor der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Det betyder også, at dyre- og plantelivet i de pågældende skove bliver beskyttet, ligesom skovarbejderne er uddannede, har ordentligt sikkerhedsudstyr og får en fair løn.


FSC® er miljømærket for ansvarligt skovbrug. Besøg eventuelt www.fsc.org og blive klogere på hvorfor det er vigtigt at gå efter FSC® mærket som forbruger. Vores smykkeæsker, forsendelses emballage og bånd er alt sammen blevet skiftet ud så vi får elemineret vores forbrug af ikke-bæredygtig emballage.


Er det nok kun at bruge FSC® mærket emballage? 

Absolut ikke… Hos ARHMS bestræber vi os på altid at vælge den bæredygtige løsning og er stolte af at have taget det første store skridt i den rigtige retning. Implementeringen af en bedre emballage har sendt os på en grøn mission og vi arbejder på flere bæredygtige initiativer. Vi glæder os til at dele de næste tiltag med jer som vi allerede nu har på bedding.

Læs også…

December-favoritter under 300 kr.

JULEN NÆRMER SIG MED HASTIGE SKRIDT, OG DET GØR SÆSONEN MED GAVER DERMED OGSÅ. JEG...

Perlesmykker - den tidløse klassiker

I GAMLE DAGE VAR PERLER FINE OG FORBEHOLDT DET BEDRE BORGERSKAB. DET VAR IKKE NOGET...

Skal du bruge en mindeværdig gave i sidste øjeblik?

NUTIDENS MODERNE VERDEN BYDER PÅ TRAVLE HVERDAGE PAKKET MED ENDELØSE AFTALER OG ANSVAR. VI SKAL...